Herendelsewhere.com | Wij gaan op wereldreis!
We are Herre and Elise and we are a travel couple from the Netherlands, we like to live and stay here, but we love to go elsewhere as well.
Travel, Reizen, Budget, Tips, Wereldreis, Bestemming, Reis, Backpacker, Backpacking, Worldtravel, Traveling, Airplane tickets,Error fares, Surfen, Surfing, Cheap travel, Gadgets, dji, GoPro, Sony, instagram, reistips, budgetreizen, budget, goedkoop reizen, backpacken, Thailand, laos, Vietnam, Indonesia, sri Lanka, Bolivia, Peru, equator, galapagos, eilanden, Panama, Colombia, Costa Rica, surfen, duiken, drone, toerisme, vliegtuigtickets, journey, hiking, vulkanen, watervallen, humor, busreizen, bootreizen, tips, tricks,
1066
post-template-default,single,single-post,postid-1066,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

Wij gaan op wereldreis!

 

“Ooit gaan wij op wereldreis”. Een zin die wij vaak tegen elkaar zeiden in de 11 jaar dat we samen zijn. Dat reizen is ook zeker meerdere malen gebeurd maar, nooit langer dan 4 weken achter elkaar. Er was altijd wel iets wat ons weerhield om onze droom niet te verwezenlijken. 

Let’s GO!

 

In maart 2018 maakten wij onze laatste trip naar Guatemala en Belize en begonnen de serieuze gesprekken over waarom we het nou eigenlijk niet gewoon zouden doen. En naarmate de maanden verstreken en het onderwerp steeds vaker op tafel kwam, raakten de redenen een beetje op. Of op, ze wonnen het niet meer van de redenen om het gewoon te doen. Herre bleef nog wel een beetje hangen bij het feit dat kwark zo moeilijk te verkrijgen is in het buitenland (ja dat is echt een ding voor hem) maar besloot dat hij zich daar overheen kon zetten en zo besloten wij dat 2020 het jaar zou worden dat wij…. OP WERELDREIS GAAN!

– de A

 

En omdat wij op wereldreis gaan besloten wij dat het leuk is om onze verhalen op te schrijven. Voor onszelf, voor onze families, vrienden en voor wie dan ook die het leuk vindt om onze avonturen en ervaringen te lezen. Men noemt het ook wel een blog en voor een blog moet je een naam hebben, JOH. Een beetje spelen met onze namen en daar kwam here (Herre) and elsewhere (Elise a.k.a. Els) uit. De naam +A bleek uitverkocht dus herendelsewhere werd geboren. Tja, wij zijn de moeilijksten niet.

 

Wat gaan we doen?

 

Geen idee. Of jawel, wel een beetje maar, dat kan morgen weer anders zijn en dat bloggen moet wel een beetje leuk blijven natuurlijk. Wat wel zeker is: 8 Maart vliegt Elise naar Thailand om de eerste drie maanden alleen te reizen in Azië, de exacte route/vervolg landen: onbekend.

Herre vliegt ergens eind mei/begin juni naar Indonesië om onze reis samen voort te zetten. Om vervolgens misschien, mogelijk, wellicht naar Sri Lanka te gaan. Of niet… Exacte datum/locatie: onbekend.

Zeker is dat we onszelf een jaar de vrijheid geven om te gaan en staan waar we willen, wanneer we willen. Ga je slecht op onzekerheid? Dan raden we  je sterk af om ons avontuur te gaan volgen want we houden het graag spannend. Voor Elise is het ook een goed excuus om niet compleet nat te gaan op het feit dat navigeren niet haar ding is en in staat is om naar China te fietsen, terwijl het plan was om in India te eindigen. Afijn, prima plan, vinden we leuk.

 

Voorbereidingen

 

Hoewel het plan om te gaan reizen er al een tijdje ligt beginnen de voorbereidingen nu pas echt en begint tijd best wel een dingetje te worden. Daar waar we eerst dachten: Dat duurt nog wel even, moeten we nu toch echt wel aan de bak. Het huis moet leeg, verzekeringen moeten worden opgezegd en ook weer aangevraagd worden. En toen we bij de plaatselijke GGD kwamen voor ons eerste cocktail-hour kregen we de opmerking: “Oh hier heb je weer zo’n zwerver die de wereld over gaat: doe maar van alles wat” (kid ya not). Ronde 2 ook al achter de rug inmiddels en ronde 3 moet nog komen.

 

Hashtag subscribe (of niet)

 

Wij zullen dus geregeld dingen delen over onze wereldreis. Van voorbereidingen tot tips en don’t en don’ts. Bedoelen jullie niet do and don’ts? Euhm hopefully, maar er gebeuren vaak gekke dingen bij ons die vaak leiden tot ongemakkelijke situaties dus voor nu laten we het hierbij.
Wie weet delen we ooit zo’n gênant verhaal.
Tenzij het bezoekersaantal op 10 blijft hangen. In dat geval: HOI MAM, HOI PAP(PE), HOI ZUSSEN/HOI BROER, thanks for the support en sorry voor alle keren dat we jullie lieten schrikken.