Herendelsewhere.com | Count down
We are Herre and Elise and we are a travel couple from the Netherlands, we like to live and stay here, but we love to go elsewhere as well.
Travel, Reizen, Budget, Tips, Wereldreis, Bestemming, Reis, Backpacker, Backpacking, Worldtravel, Traveling, Airplane tickets,Error fares, Surfen, Surfing, Cheap travel, Gadgets, dji, GoPro, Sony, instagram, reistips, budgetreizen, budget, goedkoop reizen, backpacken, Thailand, laos, Vietnam, Indonesia, sri Lanka, Bolivia, Peru, equator, galapagos, eilanden, Panama, Colombia, Costa Rica, surfen, duiken, drone, toerisme, vliegtuigtickets, journey, hiking, vulkanen, watervallen, humor, busreizen, bootreizen, tips, tricks,
205
post-template-default,single,single-post,postid-205,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

Count down

 

Het aftellen is begonnen, nog een paar weken en dan begint het avontuur. Zoals eerder verteld vertrekt Elise eerder en Herre zal tijdelijk bij zijn (schoon)zussen intrekken om na 3 maanden aan te sluiten. De voorbereidingen zijn in volle gang en wij zouden wij niet zijn als dat betekent dat er nog ineens allerlei lichtjes gaan branden dat we toch nog best wel veel moeten regelen.

 

 

Verhuizen

 

Al een tijdje weten wij dat er een verhuizing op de planning staat. Eind februari verlaten wij ons kasteel (zo heet ons appartementen complex, klinkt extravagant, valt in real life best tegen). In december zijn we al begonnen met het sorteren van spullen. Wat vrij relaxt gaat want wij zijn beiden niet heel erg gehecht aan onze spullen en gooien zonder twee keer na te denken merendeel zo in de weggeef-/afvalbak. Intussen staan er diverse dozen hier en daar en wordt het huis al steeds minder ons thuis. Daarbij komt dat we de afgelopen 10 jaar al in de veronderstelling waren om hier niet al te lange tijd te wonen dus hebben we nooit echt ons best hebben gedaan om het naar onze eigen smaak te in te richten. Lees: twee jaar geleden vonden wij het wel tijd worden voor een eet tafel. Bleek achteraf een top aankoop te zijn, we vonden ineens geen broccoli stronken meer tussen de kussens van de bank. Conclusie: het afscheid valt niet per se heel zwaar.

Dit heeft ook te maken met ons besluit om ons tv en internet abonnement een maand geleden op te zeggen. Leek ons prima, want we hebben een dik telefoon abonnement met genoeg MB’s. Helaas tikt Youtube en Netflix best aan en kun je zonder internet niet meer streamen op je chrome cast (want WIFI). Wat leidt tot spelletjes avonden, kleuren voor volwassenen, nog meer spullen weg gooien en je ondergoed extra glad strijken om de verveling te stillen. First world problems we know, maar dat gaat je na een aantal dagen best tegen staan.

 

Generale Repetitie

 

Dat inpakken hé, dat hebben we dus wel vaker gedaan met onze eerdere reizen. Maar inpakken voor een wereldreis voelt toch wel als next level shit. Wat fijn is, is dat we sinds we weten dat we op wereldreis gaan al verspreid over de maanden spullen hebben gekocht. Sowieso is dit een tip om te doen want wij durven wel te zeggen dat we alles wat we hebben aangeschaft, in de uitverkoop was wat natuurlijk weer leuk is voor de portemonnee. Het nadeel is dat als je net als ons soms vergeet dat het allemaal ook in één tas moet passen wat dus best wel eens een dingetje kan worden.Dus hebben wij al meerdere generale repetities gehad van het inpakken van onze backpack. Zo hadden wij diverse ‘normale’ packing cubes maar deze hebben we toch beiden maar vervangen voor de compression cubes van eagle creek. Deze zijn echt awesome want dit bespaard serieus veel ruimte. Wat we allemaal meenemen zullen we uiteraard hier nog wel een keer delen dus mocht je benieuwd zijn, stay tuned! Kleine sidenote: dit delen we pas zodra we beiden op reis zijn want dit kan nog 1934820x wijzigen.

 

 

 

Lijstjes

 

Lijstjes liefde! Wij houden allebei heel erg van lijstjes en daar staat voor nu nog best veel op. Kleine dingen die heel erg voor de hand liggen om te regelen maar toch ineens aan onze aandacht ontsnapten. Zo leek een internationaal rijbewijs ons best handig (dûh), moeten we allerlei abonnementen stop zetten, onze halve inboedel verkopen en moeten we nog een paar dingen aanschaffen.

Daarnaast zijn er ook nog een aantal dingen die we niet eerder kunnen regelen omdat dit last minute dingen zijn. Denk aan laatste inentingen, verhuisaangiftes en doorreistickets. Zo is het bijvoorbeeld niet handig om onze pinpassen nu al op wereldwijd te zetten want dit kun je bij onze bank maar voor 12 maanden doen en grote kans dat we dit vergeten opnieuw aan te zetten.

 

Nog genoeg te doen dus maar that is part of the fun! Wij hebben er in elk geval ontzettend veel zin in alhoewel we ons ook steeds meer realiseren dat we elkaar maar vooral de mensen om ons heen echt een poos niet gaan zien en we ze heel erg gaan missen. Voor nu nog even extra genieten van het ‘normale leven’.